dinsdag 1 april 2014

Drugsverslaving

Drugs kunnen snel zorgen voor een verslaving. Als je er eenmaal aan begint dan kan je niet meer stoppen . Wie toch graag zou willen stoppen die kan therapie volgen.

Wat zijn drugs eigenlijk ?
Het zijn een soort stoffen die je lichaam en je spieren doen verslappen . Er bestaan verschillende soorten drugs  zoals : cocaïne ,  DXM , ecodrugs , GHB weed , XTC , tabak , slaap en kalmeringspillen enzovoort.

Waarom zijn drugs verboden ?
Drugs zijn verboden omdat het slecht is voor je lichaam . Drugs zijn dodelijk want sommige drugs zijn vergif. Als je de andere drugs ook te veel van neemt, kun je ook sterven. 

Wat is het gevolg van drugs ?
In je hersenen zitten er grijze cellen die doodgaan als je drugs pakt . Dus als deze cellen doodgaan, kan het zijn dat je ook niet zolang meer leeft.

Illegaal?
Drugs zijn ook illegaal en mensen die drugs verkopen kunnen wel 5 jaar in de cel zitten. Mensen die drugs verkopen, noemt men dealers.

Oeps, verslaafd!
Hoe komt het dat je aan drugs begint, hoe gaat dat nu  juist?  Bijvoorbeeld: je vriend of vriendin die pakt drugs en je vraagt of je ook eens wil proeven dat het lekker is. Je neemt er een hap van en je kan er niet meer vanaf. Je wilt meer en meer.  


PS: zeker geen drugs nemen !!!