zaterdag 10 november 2018

Radijsjes - Leerlingenraad - Vertellen over WO 2

5B November
5B November
Eind september zaaiden we nog radijsjes. Door het mooie weer dat bleef duren, konden we deze week onze radijsjes oogsten. De kinderen kregen er enkele mee naar huis en de rest aten we in klas op. Sommigen dachten dat ze het niet lekker gingen vinden maar bleven dan toch stukjes komen halen omdat het opeens toch lekker was. Goed zo!
Vrijdag 9 november ging de eerste vergadering van de leerlingenraad door. De 7 verkozenen poseerden graag voor de verkiezingsaffiches voor de foto.
Omdat het dit weekend 11 november 2018 is, kwam de papa van juf Christa in klas vertellen over de Tweede Wereldoorlog die hij als kind meemaakte. We hoorden verhalen over schuilkelders, vliegtuigen die over vlogen, de avondklok, naar school gaan bij de kippenboer, de Duitsers op de boerderij, voedsel moeten afgeven, voedsel moeten kopen met bonnetjes, radio's moeten afgeven en toch stiekem ééntje achterhouden, paarden moeten afgeven, enz. We bekeken ook nog enkele foto's uit de Eerste Wereldoorlog. We mogen dit nooit vergeten en we moeten er voor zorgen dat het niet meer gebeurt.